Therapeutische Integrale Lichaamsmassage | Massages & Voetreflexologie Roselinde in Houten

Wat is Integrale Massagetherapie?

Integrale massagetherapie is een vorm van therapie die via gesprek en massage, via voelen en beleven, je stimuleert om je eigen kracht en energie te gaan ervaren. Integrale massagetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Als de mens uit balans is heeft men rust, stilte, aandacht en zorg nodig. Met behulp van één of meerdere massagetechnieken krijgt het lichaam de kans te herstellen en weer in evenwicht te komen. 

Werken met Ki-energie

Alles is energie, ook ons lichaam. Ideaal gezien stroomt de energie zonder blokkades door je lijf. Je staat stevig met twee benen op de grond. Je voelt je fijn en in evenwicht. Waar spanning is, stagneert de energiestroom en kan het energiepeil laag zijn: je bent in onbalans. Naast lichamelijke oorzaken kunnen ook geestelijke en emotionele oorzaken leiden tot stagnatie van energie. Dat kan verkramping van weefsels veroorzaken. Verkrampte en gespannen plekken in het lichaam kunnen worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en geestelijke klachten. Hieruit ontstaan klachten zoals: hoofdpijn, rug- en nekklachten, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit enz.

Integrale massagetherapie brengt je in balans.

Een belangrijke massagetechniek die wordt toegepast is de energetische massage . Energetische massage richt zich op de meridianen met de intentie energie blokkades op te heffen, energie beter te verdelen en je lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen. Daardoor ga jij je prettiger en energieker voelen en je wordt geestelijk weerbaarder en sterker. In onze westerse maatschappij zijn we gewend om pijn op te lossen met medicijnen en andere therapieën. Vaak wordt de klacht behandeld en niet de oorzaak van de klacht. Bij sommige ziektebeelden is dat ook nodig, maar het is zeker de moeite waard om daarnaast te ondervinden wat Integrale Massagetherapie voor jou kan doen. Door Integrale Massagetherapie wordt je lichaam gestimuleerd om vanuit de kern van het probleem te helen. Je leert je lichaam kennen en de signalen die het geeft te herkennen. Zo geef je jouw lichaam de kans te herstellen en weer in evenwicht te komen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.