Voetreflexologie | Massages & Voetreflexologie Roselinde in Houten

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen en hormoonklieren in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in, in zones die corresponderen met delen van het lichaam. De drukpunten van deze zones zorgen voor een verbetering van de energiedoorstroming die het lichaam laat herstellen of juist onderhouden ervan. Ik kan via de voetzone voelen of er iets aan de hand is. Goede energiedoorstroming vanaf de kruin naar de voeten via de 10 lichaamslijnen is de basis van onze gezondheid en ziel. Ook kunnen eventuele emoties verwerkt worden. Door aandacht en voelen van de geblokkeerde zone, die vaak de oorzaak van een lichamelijke klacht is.

Persoonsgerichte behandelingen via Voetreflexologie

Blessurebehandelingen: toegepast bij klachten aan de spieren, botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures, verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI, rug-en nekklachten, spierpijn, peesontstekingen en gewrichtsklachten.

Anti-stressbehandeling: zoals bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen.

Orgaanbehandeling: Klachten van een orgaan zelf of klachten aan het lichaam die volgens de 5-elementen een sterke samenhang hebben met het orgaan. Klachten van de Longen/ luchtwegen, Blaas/ urine, Maag/ misselijk, Darmen/ obstipatie, Dunne Darm/ verwerking emoties, Lever/ spieren, Galblaas/ gewrichten, Nieren/ vocht vasthouden, afvoeren. Er is altijd een samenwerking van de organen. Door via de voetzones de organen te behandelen kan eventuele verstoorde energie de klachten snel doen verdwijnen.

Meridiaan behandeling: De energie in een meridiaan stroomt niet goed door, waardoor er een energievolte ( geeft pijn) ontstaat of een energieleegte (beurs gevoel). De voetzone van de meridiaan wordt behandeld tezamen met de meridianen die samenwerken met de verstoorde meridiaan.

Hormonenbehandeling: Behandeling van alle hormoonklieren via de voetzones om de hormoonspiegel weer in balans te brengen. De lever breekt het overschot hormonen af. Dit gaat vaak ten koste van de productie gal. De galblaas kan een verminderde galstroom niet aan als zij zwak of geblokkeerd is. Er ontstaan dan allerlei klachten die in verband staat met de galblaas, zoals hoofdpijn, migraine, postnatale depressie, menstruatieklachten en klachten in de menopauze zoals gewrichts-en peesproblemen.

Metamorfosemassage: De chakra’s via de zones op de voeten, handen en het hoofd worden behandeld waardoor zonder oordeel mooie inzichten tevoorschijn komen. Deze massage helpt om in jouw eigen kracht te komen staan. Mensen met de diagnose ADHD en autisme worden helderder in wat nog te doen. Verwerken van emoties en kan pijnstillend werken. Ook fijn om tijdens een zwangerschap te ontvangen.

Lymfedrainage: Door lymfedrainage via de Voetreflexologie zorgen we ervoor dat de lymfestroom geactiveerd wordt waardoor vocht, vuil, slijm en oude cellen verwijderd worden uit de weefsels. Hierdoor wordt het afweersysteem geactiveerd. Toepasbaar bij de volgende klachten: postoperatief, vaataandoeningen, luchtwegaandoeningen ( slijm afvoeren en weerstand opbouwen), darmproblemen, tandproblemen, cellulitis, couperose. Niet toepasbaar bij: ernstige ziektes, koorts, acute ontstekingen, ernstige hartproblemen, lage bloeddruk, trombose, menstruatie, tijdens astma-aanval.

Neuroreflextherapie: Bij pijn of prikkelingen ergens in het lichaam. Het 1e punt van de meridiaan die over de zenuw loopt en het eindpunt van de meridiaan wordt gestimuleerd. Bij verlamming of een doof gevoel stimuleren van de meridiaan over de verlamming met kleur en licht van de desbetreffende meridiaan en/of strijking in de richting van de energieloop van de meridiaan.

Behandeltraject Voetreflexologie

1e Behandeling: Annamnese, gezichtsdiagnose, voetbad en antistressbehandeling. Vervolgens wekelijks een voetreflexklacht behandeling. Deze behandeling sluit aan bij uw klacht. 6x ieder week 1 behandeling is nodig voor gericht herstel, daarna om de 2 weken vervolgens 3 weken en als het goed gaat om de 4 weken. Tijdsduur variërend van 1- 1,5 uur.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.